Home Iconic bar industrial materials + mix of lush greenery at CCD’s Shanghai headquarters

industrial materials + mix of lush greenery at CCD’s Shanghai headquarters

0

focus on the emotional needs of employees

settle among the historic houses on the road from madang to shanghai, Chinanew Headquarter from the architectural firm CCDs mixes past and future within the bubbling fabric of the metropolis. designed as a quiet, comfortable and friendly workspace, the newly unveiled complex incorporates multifunctional spaces, industrial materials, residential-style greenery and dramatic paintings. the overall design focuses on the emotional needs of employees, exploring a new aesthetic that brings work, nature and art together.

all images by lu haha, courtesy of CCDs

serving as a modern workspace and cultural venue

CCD’s new headquarters in shanghai is located on the rooftop, a new iconic landmark in xintiandi, the central area of ​​shanghai’s central business district. The roof was designed by award-winning French architect Jean Nouvel, who has created many world-renowned projects, including the qatar national museumthe louvre abu dhabi, a central park, philharmonie of parisetc

in designing this headquarters, the architects implemented the four principles of “craftsmanship, humanism, efficiency, and warmth”. abandoning monotonous “cabins”, the team revolutionized traditional workspaces using modern design ideas, while adding elegance and aesthetics to practicality. the newly formed environment accommodates offices, a café-bar, an open kitchen, a book bar, single-user acoustic office modules, multifunctional conference rooms and a lounge. the new headquarters serves not only as a place of work, but also as a public place for holding art exhibitions, movie nights, university meetings, coffee sessions and other commercial and leisure activities. it is also a showroom for the best materials in the world, a museum of materials brands.

industrial materials, lush greenery and dramatic paintings complete CCD's new Shanghai headquarters

a relaxing place for open communication

Thinking outside the box, CCD took a mix-and-match approach to create casual elegance. the integration of greenery, sunshine, industrial style elements and visually dramatic paintings make the cafe appear like a small art gallery. meanwhile, the open kitchen incorporates oriental dining etiquette, providing an open island for buffet dining, catering to a variety of needs and showcasing the versatility of the space. with food as a medium, this space brings people together and stimulates relaxed and sincere communication.

‘we gather here to have a fabulous experience, to feel our worth and to make work more than just work. it is an extremely relaxing and comfortable place of communication. share it design team. the restrained yet diverse layout and color palette, warm sense of sophistication and elegant temperament reveal the unique language of CCD. it is not only a functional workspace, but also a warm and welcoming place for all employees and visitors.

industrial materials, lush greenery and dramatic paintings complete CCD's new Shanghai headquarters

ccd headquarters in shanghai 5

ccd headquarters in shanghai 6